Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Vindt u dit goed? Ga dan verder en klik op de sluit knop.

Beschrijving

Auteur: Molière

Regisseur: Jef Mellemans

Wat drijft Molière om in 1673 deze komedie te schrijven? Weet hij dat het zijn laatste wordt, dat hij als hoofdpersonage Argan, de ‘zogezegde zieke’, in de vierde voorstelling zal ineenstuiken en thuis sterven?

Gebruikt hij zijn humor om zijn eigen angsten te bedwingen? Is hij zo bang om te sterven dat hij zichzelf belachelijk vindt en als een blinde om zich heen slaat?

Deze prachtige komedie, die sterk aanleunt bij de klucht, brengen wij tot leven met een uitgelezen ploeg acteurs.

Luc Hoebeke mag de ‘zieke’ voor zijn rekening nemen; Ann De Groeve is zijn (te?) jonge charmante vrouw; Mieke Nuyttens vertolkt zijn schitterende huishoudster; Veroniek Bombeke paradeert als zijn begerenswaardige dochter, verliefd op Cléante, Bart Ballegeer, die met zijn verlegenheid worstelt; Sigrid Beirnaert mag met de hulp van haar pop het tweede dochtertje voor haar rekening nemen; Wim De Blieck denkt dat hij als broer de enige is met verstand; en
natuurlijk is er ook nog Herman Van Der Gucht, hij mag met vijf (!) rollen de rijkere en medische klasse te kakken zetten (excuseer)…

Dus ja, we zullen het maar toegeven; ’t is om te lachen! Hoewel... Om het met Molière te zeggen: “Word je zo gemakkelijk bedrogen door wat je liefhebt?”

De maskers vallen wellicht zeker af.

 

Acteurs: Luc Hoebeke, Ann De Groeve, Mieke Nuyttens, Veroniek Bombeke, Bart Ballegeer, Sigrid Beirnaert, Wim De Blieck, Herman Van Der Gucht .

Flyer downloaden: voorkant en achterkant

Details Evenement

Beschikbaarheid:70
Reserveren tot:19/11/2021 19:00
Start op:19/11/2021 20:00
Eindigt op:19/11/2021 22:00
Locatie:Museumtheater, Zwijgershoek Sint-Niklaas

Reservatie

cat4
kinderen tot 12jr en Sint-Genesius leden
€ 0.00
cat3
kansen- en begeleiderspas
€ 2.50
cat2
CJP, 60+, studenten, groepen van 10p en leden van Opendoek
€ 10.00
cat1
Volwassenen
€ 11.00

Museumtheater

Zwijgershoek 4, 9100 Sint-Niklaas
03 778 33 50

Alternatieve parking: onder de Markt, 't Bau-Huis naast het Station